Skip to main content
ECCØ: Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic i Energia 2030

Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic i Energia 2030

  • ECCØ notícies

El compromís d’ECCØ amb l’estratègia valenciana de canvi climàtic i energia. horitzó 2020-2030.

Els nostres serveis estan compromesos amb el medi ambient i contribueixen en aquests propòsits amb el disseny i l'aplicació de mesures passives a la construcció i rehabilitació enregètica d'edificis.

La lluita contra el canvi climàtic és el principal repte al que ens enfrontem com a societat en aquests temps convulsos en que vivim. La nostra inacció davant el continu augment d’emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEI), responsable directe del escalfament global, ens ha dut a patir els cada cop els més freqüents, persistents i severs efectes d’aquest escalfament global, el quals, impacten directament sobre els ecosistemes en el que habiten les espècies de plantes i animals del nostre planeta, i entre els quals ens hi trobem nosaltres, afectant, d’aquesta manera, el nostre mode de vida i supervivència.

A les nostres latituds, aquestes alteracions climàtiques ja venen d’enrere, un continu augment de la temperatura mitjana, disminució de les precipitacions i una distribució de les mateixes cada vegada més irregulars en el temps, augment en nombre i intensitat de fenòmens extrems, tal com, onades de calor, rècords de temperatures extremes, sequera més freqüents i intenses o tempestes més extremes, augment de territori desertitzat, aparició de noves espècies invasores (com el mosquit tigre), malalties i plagues als conreus... En fi, un panorama gens engrescador.

El canvi climàtic, una qüestió global d’acció local.

Aquest escenari, que pot semblar apocalíptic, no és, però, cap exageració. Es tracta d’una amenaça real, visible i quantificable... i com ho afrontem això com a societat? Fa l’efecte que vivim capficats en les nostres rutines i que tot això ens quedi molt lluny del nostre abast, sigui perquè no ens importi gens ni mica, no ens ho creguem o simplement no sapiguem que fer davant la magnitud del que estem parlant.

Si es tracta d’això últim, volem animar-vos a actuar ja que tots podem contribuir-hi d’alguna manera. La clau es troba a la presa de decisions. Algunes de petites i quotidianes i d’altres de més pes.

D’entre les primeres, estem parlant per exemple, de triar determinats productes enfront d’altres segons la seva petjada ecològica, es a dir, triant productes de proximitat, o evitar els embolcalls de plàstic o simplement de reduint-hi el consum, afavorint el reciclatge o la segona mà.

D’entre les segones, ens referim per exemple a triar el mode en que ens desplacem habitualment, transport públic versus el privat, o aplicar l’idea de l’estalvi energètic en el nostre mode de vida quotidià. Evitant l’abús o el malbaratament dels subministraments i dels recursos en general.

En qualsevol dels casos, n´hi ha una contrapartida en forma de temps o diners que hem de estar disposats a pagar, res és gratuït... però per això, seria interessant fer un exercici de reflexió, i potser, arribar a poder reordenar la nostra escala de valors i d’allò que ens és més o menys important. I Decidir si ens paga la pena optar per una o altra decisió i si ens fa més o menys feliços o compromesos amb el planeta... D’això es tracta.

Estratègia Valenciana d'Energia i Canvi Climàtic (EVECC):

Portada: Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic i Energia 2030
En l’àmbit autonòmic, la Generalitat Valenciana ha desenvolupat l’Estratègia valenciana d’energia i canvi climàtic 2020-2030, a partir de la participació transversal de tots els actors que hi tenen res a veure, inclòs el sector energètic, per a donar resposta a la gran pregunta… Com s’atura això? Es tracta d’un compendi d’accions concretes que ens volen ajudar, sigui quin sigui el nostre paper, empresari o consumidor, a prendre millors decisions en relació a minimitzar l’impacte de la nostra petjada ecològica.
Consulta aquí l'informe íntegre amb totes les mesures:

Els objectius bàsics de l’estratègia valenciana pivota entorn a tres idees principals:

1. Reducció de les emissions de gasos efecte hivernacle (GEI).

2. Millora de l'eficiència energètica: com a mínim del 32,5% al 2030.

3. Augment de les energies renovables, fins arribar un consum brut del 32% en 2030.


Aquests objectius es concreten en 88 accions classificades segons el seu objectiu final:

50 mesures per a la Mitigació: es a dir per tractar la reducció de les fonts emissores de GEI.

31 mesures per a l'Adaptació: per adelantar-se als efectes del canvi climàtic.

7 mesures comunes a les anteriors.


Serveis específics d’ECCØ per a la lluita enfront el canvi climàtic:

ECCØ, Estudi d’Arquitectura Passivhaus y Consultora energètica Passivhaus, ha apostat decididament per fer front aquest efectes negatius a partir de les línies estratègiques de la Mitigació i l’Adaptació. A continuació detallem la nostra aportació segons els tres eixos principals que desenvolupa la Estratègia Valenciana d’energia y canvi climàtic (EVECC).

1. Per afrontar el primer dels objectius: Reducció de les emissions de gasos efecte hivernacle (GEI).
ECCØ Segell VERDE de Certificació mediambiental GBCe Green Building Council España
Certificació o qualificació VERDE o Segell VERDE, es pot aconseguir amb la combinació de diferents mesures totes elles encaminades a aconseguir un baix impacte mediambiental en l’edificació a més d’ altres avantatges.
2. Per afrontar el segon dels objectius: Millora de l’ Eficiència Energètica:

Realització d’auditories energètiques y Certificació energètica d’edificis.
Disseny i/o construcció de nous equipaments (cases, edificis, naus industrials...) energèticament eficients, de consum gairebé zero, o fins i tot de consum positiu, si es complementa amb la instal·lació de fonts d’autoconsum.
Rehabilitació energètica d’habitatges, edificis, o equipaments industrials /comercials per a millorar la seva eficiència energètica i minimitzar la seva demanda d’energia per al seu funcionament diari (calefacció i refrigeració).

Serveis d'ECCØ per a la millora de l'Eficiència Energètica

3. Per afrontar el tercer dels objectius: Augment de les Energies renovables (EERR).

Assessorament i estudi personificat per a la implantació del concepte Passiu-Positiu. Es a dir, implementant energies renovables d’autoconsum per arribar al consum cero o fins i tot positiu quan es generin excedents els poden abocar-se a la xarxa. Estem parlant del:
•Certificat Passive House Plus per a una demanda inferior als 45 kWh / (m²a) per a produir més de 60 kWh / (m²a) d’energia renovable.
•Certificat Passive House Premium per a una demanda inferior als 30 kWh / (m²a) per a produir més de 120 kWh / (m²a) d’energia renovable.
Tenim al nostre servei tècnics professionals i col·laboradors experts en la instal·lació d’energies renovables.